[APP] File manager-i za vaš Android uređaj

Ako koristite vaš Android uređaj onako kako bi to trebalo biti (e-mail, slike, player, daljinski, messenger itd.) sigurno će vam u jednom trenutku za trebati neki file manager da bi kopirali omiljenu mp3 datoteku ili prebacili neki privitak s mail-a. Naravno da na Androidu u ovom slučaju imate veliki izbor i možda nećete znati kojeg odabrati, pa zato ću vam ja malo pomoći kod tog izbora.

Pa eto da počnemo, odmah da napomenem redoslijed je slučajan i ne znači da prvo navedena aplikacija najbolja. 😀

 

File Manager

Naziv ovog programa vam govori sve i radi ono što bi trebao raditi, ima standardne funkcije “copy, paste i cut” mogućnost zaustavljanja radnju kopiranja mogućnost pregleda datoteka kao popis ili mreža. Podržava kompresiranje i dekompresiranje datoteka, pretragu datoteka, pregled lokalnih i mrežnih datoteka, pokretanje media datoteka direktno s mreže, uređivanje teksta, galeriju slika i swf player te brisanje i kopiranje sistemskih datoteka za “rootane” uređaje. A skinuti i isprobati ga možete ovdje.

OI File Manager

Sljedeći file manager kojeg bi htio predstaviti je OI File manager, jedan file manager-a koji ima više milijun download-a. Naravno da ne možemo očekivati da postoje ogromne razlike od file manager do file managera, pa bi zato istaknu samo ono u čemu postoji razlika. OI file manager ima standardne funkcije “copy, paste i cut” kao i svi ostali ali uz to ponaša se kao dodatak ostalim aplikacijama. Pošto podržava puno različitih tipova datoteka prilikom otvaranja takvih datoteka nekom aplikacijom koja to ne podržava ponudi vam OI file manager da otvori tu datoteku. Link na Google play store je ovdje.

ES File Explorer

ES File Explorer je file manager koji je bio među prvim aplikacijama na Google play store-u, koristio se na starijim verzijama androida Cupcake 1.5 i Dounat 1.6. I od običnog file managera razvio se u “sve u jedan alat”. File manager, app manager, tas killer, ftp i dropbox client. Ovo je jedan od boljih ako ne i najbolji file manager i s njim imate potpunu kontrolu nad vašim datotekama. Prebacivanje preko LAN-a, ftp server ili dropbox pristup sve to imate u jednoj aplikaciji i sve radi bez ikakvih problema. Google Play Store link samo za vas je ovdje. 😀

 

ASTRO File Manager

ASTRO File manager zajedno s ES File explorer je jedan od prvih file managera za Android. Ima sve standardne mogućnosti kao i svi prethodni file manageri. Jedna od značajki mu je odličan dizajn osim dizajna ima mogućnost izrade sigurnosne kopije aplikacija (backup :D), bluetooth prebacivanje, task manager, download manager itd. Da bi ga isprobali kliknite ovdje.

Evo to bi bilo to od našeg kratkog opisa nekih izabranih file manager aplikacija. Naravno ne znači da su to najbolje aplikacije za tu svrhu i da ćete možda sami naći bolje sve ovisi za što vam treba. Ali zato možete u komentarima predložiti koji je vama file manager za Android dobar i zašto. [DanXo]

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s