Kako instalirati Gmail 4.2

Evo kako samo obećao neki dan dok sam pisao o Gmail 4.2 da ću vam dati link za novu verziju, pa evo vam ga – link. XD E sada ne može se samo tako skinuti i instalirati kao svaka druga aplikacija, potrebno je ipak neke stvari napraviti prije i uređaj vam treba biti rootan.

Znači tko nema rootan mob a želi ovu aplikaciju neka ga roota, a ako se pak ne žele upuštati u takve pustolovine onda neka pričeka dok ne bude na Google Play Storeu. Samo da velim ja sam ga isprobao i osim “pinch to zoom” i “swipe” funkcije nije ništa drugačiji nego ovaj do sada ali se isplati zbog “pinch to zoom” funkcije instalirati. 

A evo sada i kako ga instalirate, po meni najlakši način:

1. Otvorite upravitelj aplikacija i pronađete Gmail (moraju vam biti prikazane sve aplikacije), zatim deinstalirajte sve update.

2. Ako nemate titanium backup onda ga sada skinite i otvorite, napravite s njim prvo backup gmail aplikacije (u slučaju da ne budete mogli instalirati novu verziju) i onda ju s Titaniumom deinstalirajte, ugasite i upalite Android uređaj.

3. Sada stavite Gmail.apk koji ste skinuli s linka gore na SD karticu ili internu memoriju uređaja i s bilo kojim file explorerom (ES file explorer, Root explorer….) na uređaju odete do lokacije gdje ste stavili gmail i pokrenete instalaciju (u slučaju da vam neće instalirati tj. javi da aplikacija nije instalirana onda s file explorerom odete do data/app i izbrišete sve što ima gmail ikonu ili gmail u nazivu, pa pokušate ponovno instalirati). Nakon uspješne instalacije ugasite i upalite vaš uređaj i to je to imate novu verziju gmaila.

Ako ne uspijete ni na jedan način instalirati novu verziju onda jednostavno staru vratite s Titanumom ili ju skinite s Google Play Store-a. 😀

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s