Kako Rootati, staviti Recovery i Custom ROM na Galaxy S Advance

Eto mislim da ću ovim malim uputama kako rootati, staviti recovery i custom ROM na Galaxy S advance razveseliti nekoliko korisnika ovog jako dobrog uređaja. Samsung je obećao Jelly Bean za ovaj uređaj, a pretpostavlja se da će to biti do kraja godine ali evo do onda vam dam malo da se igrati s nekim custom ROM-om (Nema ih još puno ali vjerujem da bude).

Kao i uvijek, sljedeći postupak radite na vlastitu odgovornost i AndroidHrvatska ili ja ne odgovaramo za eventualnu štetu na vašem uređaju ili bilo čemu drugome što bi moglo stradati. 😀

Za početak trebamo nekoliko datoteka skinuti s interneta:

 1. Samsung KIES (treba vam radi drivera ali svakako prije ovog postupka mora biti ugašen, provjerite u taskmanageru i zatvorite sve kaj ima KIES naziv)
 2. Odin 3 1.85 (program za flashanje, raspakirajte ga u neki folder na desktopu)
 3. GT-I9070-GB_TWRP-KERNEL-DiegoCH.rar (Kernel s TWRP recovery i root, raspakirajte ga u isti folder gdje je i ODIN)
 4. CWM-SuperSU-v0.97.zip (SuperSU aplikacija za korištenje root prava)
 5. JetMOD™ 3.1.0 HD★GT-I9070★ (To je custom ROM kojeg bi vam ja preporučio ali možete probati ovaj ili ovaj)

E sada kada ste sve skinuli onda krenimo redom, otvorite postavke uređaja, pa aplikacije, zatim razvoj i tu stavite kvačicu na “USB otklanjanje grešaka” ili na eng. “USB Debbuging” spojite mobitel preko USB kabla na PC i na karticu prebacite CWM-SuperSU-v0.97.zip i JetMOD.zip (ili koji custom ROM ste skinuli). Nakon toga odspojite mobitel s USB kabla i isključite ga, kada se isključi držite tipke VOL DOWN + HOME + POWER da bi uključili mobitel u download modu. Ako ste sve ispravno napravili onda će vam se pojaviti prvo ekran na kojem ćete s VOL UP tipkom potvrditi da znate šot radite i odmah nakon toga onda Download mode.

Sada spojite mobitel preko USB kabla na PC pričekajte da se instaliraju driveri i pokrenite Odin, provjerite da je kvačica samo na Auto Reboot i F. Reset znači isto kao na slici dole i ako su svi driveri instalirani kako treba onda će vam ODIN u žutom pravokutniku prikazati na kojem COM portu se nalazi vaš mobitel.

Sada u ODINU odaberite “PDA” i kada vas pita koji file onda morate odabrati “GT-I9070_GB_TWRP_KERNEL.tar.md5” taj se file nalazio u onom raru kojeg ste na početku skinuli i raspakirali u isti folder gdje i ODIN.

Sada kliknite na “Start” i pričekajte nekoliko sekundi dok vam ODIN ne napiše “SUCCSESS” i mobitel bi vam se trebao ponovno pokrenuti. Pričekajte da se mobitel uključi do kraja i onda ga isključite. Sada držite tipke VOL UP + HOME + POWER dok vam se ne pokaže standardni natpis s bijelim slovima “Galaxy S Advance” ubrzo nakon toga pokazat će vam se TWRP recovery (slika skroz lijevo).

Sada bi bilo dobro napraviti backup trenutnog stanja uređaja u slučaju da vam nešto pođe po zlu, a za to odaberite opciju Backup i onda odaberite “System, Data, Boot i Recovery” pa napravite backup. Kada se Backup završiti vratite se na glavni izbornik i odaberite install i sada tu odaberete CWM-SuperSU-v0.97.zip i pokrenete instalaciju.

Kada se završi instalacija kliknete na “Reboot” i pričekate da se mobitel uključi do kraja. Sada bi pod aplikacijama trebali imati SuperSU to znači da sada imate rootani mobitel. Sada si instalirajte Titanium Backup ili bilo koji backup alat koji vam se sviđa (u postavkama pod aplikacijama stavite kvačicu na “nepoznati izvori”) i napravite backup svih aplikacija i postavki koje bi željeli imati na novom ROM-u (jer ćemo napraviti format uređaja pa nećete imati ništa osim standardnih aplikacija, SD kartica i interna kartica se ne briše).

Kada se završi backup, opet isključite uređaj, pričekajte da se ugasi, držite opet VOL UP + HOME + POWER kako bi ušli u recovery. Sada prvo odaberite “Wipe”, pa onda “Factory Reset”, nakon toga opet u izborniku “Wipe” odaberete “cache” i onda još “Dalvik Cache”, sada se vratite na glavni izbornik.

Odaberite install i sada odaberite “JetMOD.zip” (ili onaj ROM koji ste skinuli) i pokrenite instalaciju ako bilo što pita tijekom instalacije samo odaberite “Next”. Kada se instalacija završi ponovno pokrenite mobitel, prvo paljenje nakon instalacije može trajati i do 6-7 min. Ako se slučajno nakon nekih 15 min ništa ne dogodi tj. uređaj se nije uključio onda probajte ponovno napraviti instalaciju ROM-a, ako ni to ne daje efekta onda iz Recovery preko “Restore” opcije vratite backup koji ste prethodno napravili.

Evo sada vam je uređaj rootan, ima custom recovery i custom ROM, vjerojatno će vam trebati 2-3 punjenja od 0 do 100% da se napravi kalibracija baterije. Možda vam uređaj neće puno brže raditi ali imate sada u postavkama puno više opcija s kojima se možete igrati. Ako ste napravili backup s Titanium ili nekom drugom aplikacijom onda ju sada ponovno skinite s Google Play Store i vratite taj backup na novi ROM.

Oglasi

14 misli o “Kako Rootati, staviti Recovery i Custom ROM na Galaxy S Advance

 1. Pozdrav , imam jeliy bean onaj nruski, i nisam zadovoljan jer je spor i šteka you tube pregledavanje videa tj blokira, a i na kameri blokira pa sam probao fleshat taj jet mode, uspješni završetak instalacije TWRP-a, ali poslije se mi mobitel ne podigne, vec samo piše početni zaslon samsung, sada sam opet stavio jely bean, molim za pomoč hvala

   • OK, a mogu onda barem promijenit kernel ?, jer po forumima dosta nalazim da loš kernel uzrokuje loš rad softwera bez obzira na dobar procesor i dovoljan RAM, znači onda pretpostavljam morao bi pronaci custom kernel za s advance, a opet kompatibilan za jely bean 4.1.2., hvala

    • Kernel je najvažnija stvar u radu mobitela jer je on poveznica između software-a i hardware-a. Znam da sam ja na Advance stavio original Jelly Bean preko Odina i nisam dirao kernel i uređaj radi odlično. Naravno da se s custom kernelom može dobiti još bolji rad i da morate pripaziti da kernel bude kompatibilan s Jelly Bean. [DanXo]

     • da, ali ponavljam to je verzija jelly beana za rusku regiju ( vjerujem koju i ti imaš na s advance), a možda za hrvatsku bude radilo bolje, meni dok otvaram imenik treba pet sekundi, i dok snimam HD video (720p) zna zablokirati da čak ni tipka za gašenje ne reagira, i video na you tube zna zablokirat, tj video ide a ja ne mogu ništa, evo toliko

 2. moiram reć da sam uspješno vratio na gingerbread, i promijenio kernel, stavipo TWRP ( odlična stvar ) i instalirao JETMODE-također odličan, nema više lagova ni štekanja

  • nisam rotao svoj advence, jer zanima me da li će mobitel brže raditi, isti mi malo malo blokira iako sam deinstalirao većinu aplikacija koje su mi i trebale

   • Ne želim ništa preporučiti, niti govorim da je rootanje dobra stvar, samo ću navesti neke stvari koje ćete moći raditi nakon što rootate uređaj a to su: instalacija custom romova i kernela, igranje s taktovima procesora, grafičkih procesora kod nekih uređaja, brisanje nepotrebnih aplikacija itd., pa vi sami zaključite.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s