Top Android aplikacije u 2012. godini

Manje više svi portali s tehnologijom imaju top nešto neke godine, mjeseca, dana, sata… e pa tako ćemo i mi imati. Napisat i opisati ću nekoliko aplikacija koje se nama sviđaju ili su zbog nekog razloga zaslužile da se pojave u ovom popisu. Nisu samo aplikacije koje su izašle ove godine nego općenito jer morate uzeti u obzir da su neke s nadogradnjama dobile sasvim novi izgled i funkcije. Nema redoslijeda niti broj aplikacija jednostavno ćemo nabrojiti i opisati aplikacije.
Android apps

EX dialer

Ovu aplikaciju sam slučajno otkrio kada sam tražio zamjenu za famozni TouchWiz lag kod otvaranja aplikacije telefona ili kontakti (ako ne znate o kojem lagu pričam, a imate neki noviji Galaxy uređaj onda instalirajte Ex dialer pa će vam biti jasno koji lag :D). Ex Dialer nije ništa drugo nego aplikacija za telefon i imenik, aplikacija radi vrlo dobro i brzo, a uz to imate mogućnost skidanja tema s Play store-a. Aplikacija je besplatna i možete ju preuzeti ovdje.

EX dialer

EX dialer QR

AirDroid

O AirDroid-u smo već pisali prije kao zasebnu recenziju gdje smo već spomenuli da se radi o vrlo naprednoj i dobroj aplikaciji. AirDroid će vam omogućiti bežično spajanje vašeg računala i mobitela i time vam omogućiti prebacivanje podataka, slanje poruka, pregled poziva i još puno toga. Postoje mnogo aplikacija na Play Storeu poput AirDroid, pa čak i proizvođači nude neke odmah s uređajem kao naprimjer Samsung i KiesAir ali ni jedna nije tako potpuna kao AirDroid. AirDroid je također besplatna aplikacija i bilo bi šteta da ju ne preuzmete s Google Play Store-a

AirDroidAirDroid QR

WhatsApp

Definitivno jedna od najpopularnijih i najboljih aplikacija za razmjenu poruka preko data ili WiFi mreže. WhatsApp je toliko popularan zato što je dostupan na skoro svim mobilnim OS platformama i time omogućuje besplatnu razmjenu poruka. Nema se tu kaj puno pisati o ovoj aplikaciji jednostavno ju skinite dok je još besplatna s Google Play Store-a.

WhatsAppWhatsApp QR

MX Player

Iz naziva ove aplikacije vrlo lako je zaključiti da se radi o nekakvom “igraču” XD, po mojem ovdje se radi možda o trenutno najboljem video playeru za Android. Kompletno dekodiranje nekog filma izvršava se preko hardware što rezultira u bržem i boljem prikazu video, a isto tako podržava više jezgreno dekodiranje. Osim toga ovaj player vrti većinu kodeka i formata, a isto tako podržava i titlove. Svakako vrijedno da se isproba i skine s Google  Play Store-a.

MX PlayerMX Player QR

Dropbox

Dropbox postoji na Android OSu skoro pa od samog početka, ove godine je bilo dosta update za njega što ga po mojem čini najboljom aplikacijom za spremanje u “oblaku”. Imate sve što vam treba jednostavan pregled datoteka, automatsko “uplodanje” slika s moba (meni najkorisnija funkcija) i vrlo jednostavno dijeljenje podataka s vašim prijateljima. Možda mu je blizu i Google drive ali po moje Dropbox je još uvijek najbolji. Ako ga još niste isprobali onda ga skinite besplatno s Google Play Store-a.

DropboxDropbox QR

Solid Explorer

Solid explorer je vrlo dobar file manager za vaš uređaj koji nudi jednu mogućnost zbog koje sam se odlučio da mi je on bolji od ES File manager-a kojeg koristim već godinama. Solid explorer ima mogućnost da kada vam je uređaj u vodoravnom položaju prikaže dva “panela” koji su jedan o drugom neovisni i možete istovremeno pretraživati recimo microSD karticu i internu memoriju vašeg uređaja i jednostavnim “drag ‘n’ drop” prebaciti podatke. Solid Explorer je sada dostupan kao “Trial” verzija koju možete skinuti ovdje.

Solid ExplorerSolid Explorer QR

Zedge

Svi mi volimo Android zbog više razloga, jedan od tih je vrlo vjerojatno to što si ga možete prilagoditi prema svojim željama. Wallpaperi, ringtones, melodije poruke, pozadina launchera, lockscreen i još puno toga. Naravno za sve to treba naći adekvatnu pozadinu ili melodiju, a to vam svakako dobro dođe jedan veteran koji je već dugo na toj sceni a to je aplikacija Zedge. Zedge je još u doba Nokie 3310 (a i prije) nudio polifone melodije i zamjenu za logo operater da bi danas imao sve od melodija do live wallpapera. Zedge je besplatan na Google Play Store-u kao i većina wallpaperi, melodija i ostalo.

ZedgeZedge QR

Nova Launcher

Još jedna od osobina Android OSa koja ga čine toliko moćnim, a opet jednostavnim su launcheri. Ukratko launcheri su aplikacije koje vam prikazuju ostale aplikacije u “app drawer” i početne ekrane na kojima su vam widgeti ili prečaci. E sad oko launchera se može raspravljati koji je bolji, čak sam i sam razmišljao dali je bolji Nova ili Apex, presudio je Nova zbog svoje brzine i jednostavnog postavljanja željenog prikaza aplikacija, prijelaza i početnog zaslona. Svakako ako vam Nova ne nudi dovoljno toga što se tiče tema onda tu još postoji Go Launcher koji ima vrlo puno tema ali mi je malo prenatrpan da bude kvalitetan launcher. Nova je besplatan i možete ga skinuti s Google Play Store-a.

Nova LauncherNova Launcher QR

Shazam

Nekad davno kada ste čuli pjesmu na radiju i niste znali kako se zove niste imali veliki izbor nego čekati da ju “spiker” na radiju najavi. Danas je to druga priča, zahvaljujući Shazamu sve što trebate je relativno dobar izvor zvuka (zvučnik, radio, TV ili netko tko dobro pjeva) i ako nije neki ultimate DubStep Remix, Shazam će vam lijepo napisati o kojoj se pjesmi radi. Shazam možete skinuti kao Pro ili free verziju, a pošto mi u HR nismo naučeni plaćati aplikacije onda evo vam link za free. 😀

ShazamShazam QR

Chrome

Browseri za internet ima na Androidu možda više nego na ostalim OS-ovima. Manje više su svi dobri ali kao i uvijek ima onih koji se na neki način ističu. Možda je zato što volim sve što Google napravi (barem zasada) ili Chrome ima ono nešto ali eto ja ću njega staviti na ovaj popis top aplikacija za 2012. Moram dodati je Firefox odmah iza njega ali je Chrome svojom jednostavnošću i brzinom ipak zaslužio da bude na ovom popisu. Kao i skoro sve od Google tako je i Chrome besplatan pa ga skinite ovdje.

ChromeChrome QR

Evo i došli smo do kraja našeg popisa top aplikacija za 2012, to ne znači da je to to, možda će biti još koji update pa će se dodati koja aplikacija. Možda imate vi kakve primjere pa ih napišite u komentare pa ćemo i to dodati. Vrlo vjerojatno sam zaboravio neku aplikaciju koja je većini dobra, nije problem i to ćemo dodati, ma mi sve dodajemo, a vi samo dajte. XD

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s