Google glass: Što sve mogu?

Budućnost je sada rekli bi u Google-u dok su predstavljali ove “malo” drugačije naočale. No ono što bi mi rekli, pojam naočala se jako promijenio s ovim projektom. Nije sad ni toliko bitno tko će kupovati ove naočale ni dali su one uopće isplative za ono što nude, bitno je to da je Google predstavio komad hardwarea koji nas uvodi u budućnost, a svi mi zaljubljenici u tehnologiju volimo vidjeti ovakve stvari.

google-glasses

Google je tako danas na YouTubeu objavio video u kojem nam želi pokazati koje su to situacije u kojima se obični čovjek može nači a da mu ovaj komad hardwarea može pomoći i učiniti neke stvari koje radimo svakodnevno puno zanimljivijima.

Same naočale prema pisanju ljudi koji su ih imali priliku koristiti nisu teške i ne predstavljaju vam neku prepreku prilikom obavljanja vaših svakodnevnih zadataka, pa ni onih ekstremnih poput skakanja iz aviona. Isto tako i sam ekran koji projicira sliku u gornjem desnom uglu isto je tak nenametljiv a opet pruža dovoljno informacija za neke klasične funkcije, premda je velika pozornost pridodana upravljanju glasovnim naredbama. Ako ćemo biti iskreni naši saborski zastupnici se ne bi dobro snašli s glasovnim naredbama na engleskom jeziku tako da ovo neće biti za njih 🙂

google-glass1

Da ne dužim pogledajte video koji traje nešto više od dvije minute, i koji izgleda jako zanimljivo ako je tako u stvarnosti i ako Google nije koristio montažu da ovo učini boljim nego što zapravo je.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s