[APP] FiskalPhone Free – Fiskalna blagajna za vaš Android.

Eto nam jedne aplikacije možda netipične za naš blog, ali pošto je trenutačno u našoj državi aktualna tema fiskalnih blagajni htjeli smo ovo podijeliti s vama, i tako možda nekome od vas i uštedjeti koju kunu, jer premda i nisam obrtnik vidim da se na ovoj situaciji s fiskalnim blagajnama pojedinci pokušavaju obogatiti na štetu drugih.

FiskalPhone

Dakle o čemu se zapravo ovdje radi, pa o aplikaciji koja na vašem Android uređaju simulira fiskalnu blagajnu, i ako takav uređaj posjedujete vama jako olakšava posao i radi uštedu. Samu aplikaciju neću previše opisivati, sa slike možete vidjeti kako to izgleda i moram reći da je jako jednostavna za korištenje, ono što ćemo napraviti jest dati link na samo aplikaciju te prenijeti neke od glavnih odlika aplikacije od samih autora iste.

Aplikacija Fiskalphone sadrži osnovnu zakonom propisanu funkcionalnost fiskalne blagajne. Za naprednije mogućnosti otvorena je i jednostavno poveziva s različitim “trećim” sustavima za robno i materijalno knjigovodstvo putem otvorene XML specifikacije. Upravo zahvaljujući tome rad sa Fiskalphone aplikacijom je izuzetno jednostavan i brz, uhodavanje korisnika kratko a inicijalno podešavanje minimalno.

Aplikacija je idealna za veliki broj malih poduzetnika koji donedavno nisu imali obvezu registriranja prometa na sličan način, pa nisu vični radu s registarskim blagajnama. Također, izdvaja se nekoliko tehnologija korištenih u ovoj aplikaciji:

– Jedna od tehnologija ispisa je (besplatni) Google Cloud Print

– Aplikacija koristi (besplatni) Google Disk kao jedan od medija za sigurnosnu pohranu podataka

– Komunikacija s mrežom partnera odvija se putem zatvorene zajednice na mreži Google+

– Podrška partnerima organizira se putem Google hangouta ili prijenosa uživo putem YouTubea

– Aplikacija radi na gotovo svim Android uređajima od verzije 2.2

Ove je subote održana edukacija o aplikaciji, a jednosatnu snimku možete pogledati ovdje. Također, više informacija o samoj aplikaciji možete pronaći na službenoj stranici, Blagajna.net.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s