Aplikacije za pravi multitasking

Manje više ste svi vidjeli kako je Samsung na svoje top uređaje dodao, multiwindow, pop-up play, pop-up browser ili Sony je na neke Xperie stavio Small Apps i još po koji proizvođač neku aplikaciju. Sve su to aplikacije s kojima se želi dokazati da Android ima pravi multitasking s više otvorenih prozora odjedanput kao što je to moguće na PC-u.

multitasking android

E sad nismo svi te sreće pa da imamo uređaje poput, SIII, Xperia T ili neki koji ima tu mogućnost ali zato postoji Google Play Store i naravno mi koji ćemo vam predstaviti par aplikacija s kojima i vi možete uživati u multitaskingu. 

Floating Browser Flux

Floating browser01

Kao što možete zaključiti iz naslova radi se o browseru za surfanje po netu. Ovo je vrlo slično Pop-up browseru kakvoga imaju Samsung uređaji. Uglavnom imate mogućnost da vam se bilo koji link s fejsa, twittera, mail ili neke aplikacije otvori pomoću Floating browsera u manjem prozoru. Tog prozora možete pomicati, mijenjati veličinu ili sakriti. Svakako korisna stvar ako želite nešto na brzinu pogledati. Floating Browser Flux možete skinuti s Google Play Store-a i potpuno je besplatan.

Floating browser02                   Floating browser03

QR floating browser

Super Video, Floating & Popup

Super video01Sljedeća aplikacija na popisu s kojom se možete hvaliti pred vašim prijateljima koji nemaju smartphone, a i pred onima koji misle da imaju je Super Video, Floating & Popup (vrlo kratko ime moram priznat). Pogađate ovo je kopija “Pop-up play” mogućnosti koju je Samsung predstavio s Galaxy SIII. Znači možete gledati neki film u manjem prozoru dok surfate po fejsu, netu ili čitate XD. Meni je ovo vrlo upitno koliko je ovo korisno ali eto bitno da se može i ova aplikacija je besplatna na Google Play Store.

Super video02

QR floating super video

Floating YouTube Popup Video

Floating Youtube player01

Floating YouTube Popup Video je vrlo slična aplikacija kao što je Super video kojeg smo malo prije opisali. Razlika je u tome što s ovime možete pretraživati i pregledavati YouTube filmiće u novom prozoru kojega možete pomicati po ekranu ili mu mijenjati veličinu. Ovaj app je dostupan s Google Play Store i to besplatno 😀

Floating Youtube player02                   Floating Youtube player03

QR floating youtube

Floating Stickies

Floating Stickies01Jedna od aplikacija koja koristi mogućnost multitaskniga je Floating Stickies, ova aplikacija je puno korisnija od prethodne dvije koje služe samo za pokazivanje. S Floating Stickies bez problema možete na brzinu nešto zapisati ili prepisati, a bez da zatvarate aplikaciju u kojoj trenutno radite. Imate mogućnost otvaranja više bilješki odjedanput i svaku možete posebno pomicati. Moguće je bilješku smanjiti ju uz rub ekrana, pa ju ponovno povećati kada vam opet zatreba. Floating Stickies skinite besplatno s Google Play Store-a.

Floating Stickies02              Floating Stickies03

QR floating stickies

LilyPad HD

LilyPad HD01LilyPad HD je još jedna multitasking aplikacija koja bi vam mogla biti od koristi. Svi sigurno koristite neke od besplatnih instant poruka tipa gtlak, facebook messenger, MSN ili Yahoo. E onda će vas ova aplikacija interesirati jer isto kao i sve prethodne i ova aplikacija ima prozorčić koji je se može pomicati, mijenjati ili sakriti i isto tako ne morate zatvarati trenutnu aplikaciju da bi se s nekime dopisivali. Svakako posjetite Google Play Store i isprobajte.

LilyPad HD02

QR LiliyPad

 

AirCalc

AirCalcPrema imenu je lako zaključiti o kakvoj se ovdje aplikaciji radi, o običnom digitronu. Možda i nije toliko običan jer će vam u nekim slučajevima biti sigurno vrlo koristan. Sigurno ste već skužili da sve aplikacije koje sam danas opisao lete okolo po ekranu i mogu biti otvorene bez da se zatvara neka druga aplikacija. Isto tako i AirCalc se otvori iznad trenutne aplikacije i spreman je za korištenje. To je vrlo korisno u situacijama gdje morate nešto računati, zbrojiti ili oduzeti. AirCalc je dostupan na Google Play Store, skinite ga možda će vam trebati. XD

QR AirCalc

 

Floating Banner

Floating Banner01Mislite si sad sigurno: ” Sve je to super, ali kako otvoriti neku od tih “letećih” aplikacija, a bez da zatvorim trenutnu?!” E i za to mi imamo rješenje – Floating Banner. Ovo je aplikacija koju bi ja opisao kao neki leteći dock koji je stalno vidljiv. Poanta je u tome da vi pomoću Floating Bannera možete pokrenuti bilo koju aplikaciju u bilo kojem trenutku. To radi tako da možete odabrati koje aplikacije ili čak widgete želite prikazati pomoću Floating Bannera, koji se pak može otvoriti i pokazati vam sve što ste odabrali ili jednostavnim dodirom na strelicu smanjiti u jedan mali skoro pa neprimjetni kvadratić. Tog kvadratića možete pomicati po ekranu i staviti ga gdje god želite, a cijelo vrijeme je vidljiv tako da ga u bilo kojem trenutku možete povećati i pokrenuti jednu od gore opisanih aplikacija ili neku drugu. Kao i sve aplikacije do sada i Floating Banner možete skinuti besplatno s Google Play Store-a.

Floating Banner02                   Floating Banner03

QR floating banner

 

 

 

 

Oglasi

Jedna misao o “Aplikacije za pravi multitasking

  1. Povratni ping: Recenzija: Sony Xperia T | AndroidHrvatska

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s