3DMark od danas dostupan i na Androidu.

Za 3DMark je vjerojatno cula svaka osoba koja ima PC, i u nekom trenu svog života željela je provjeriti koje su mogućnosti vašeg računala, posebno ako to računalo primarno koristimo za igre. Godinama ekipa tako pokušava dobiti sto vise bodova i biti najbolja, kao da im život ovisi o tome :). I premda kako to uvijek volimo naglasiti same brojke u testovima možda i nisu najrealniji prikaz jačine vašeg uređaja, te njegove brzine u odnosu na druge, Futuremark je uvijek koliko toliko uspio prikazati realne performanse računala, premda je često bilo govora o tome kako određenog proizvođača preferira vise u odnosu na druge, isto tako često su sami proizvođači radili drivere specijalno s ciljem da bi se dobilo sto vise bodova u samim testovima.

unnamed

Bilo kako bilo nećemo se previse baviti teorijama zavjere nego ćemo krenuti na testiranja i usporedbe, ako ništa drugo barem možemo uživati u odličnoj grafici, naravno pod uvjetom da vas uređaj može ovo izvesti na pravi način.

Tablicu s rezultatima te link za download potražite u nastavku teksta.


Pogledavši malo rezultate samih testova vidimo da Nexus 4 stoji odlično u odnosu na druge uređaje koji su na papiru i dosta jači, pa cak i vise nego odlično u odnosu na uređaje s istim hardware-om. Razlog tome vjerojatno je sto je Google nadogradio svoje drivere za sam uređaj za koje vjerujem da donose podršku za OpenGL ES 3.0 i OpenCL s Android 4.2.2, naravno ovo nije provjerena informacija s moje strane :D. Samsung Galaxy Note 2 s druge strane i nije prošao najbolje u samom testu, e sad dali je ovdje problem u driverima od strane Samsunga ili u samoj verziji 3DMark-a vidjeti ćemo s vremenom.

nexus-4-3dmark

google-play-logo

download

Jedna misao o “3DMark od danas dostupan i na Androidu.

  1. Povratni ping: Basemark X 1.0 – Testirajte grafičke performanse vašeg Android uređaja. | AndroidHrvatska

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s