Skrivene inovacije u Galaxy S4.

Jeste li znali da u S4 postoje i skrivene inovacije, zanima li vas to uopće. Naravno da vas zanima jer ipak treba pokazati svojoj baki vaš skupo plaćeni uređaj i mogućnost da mahanjem ispred samog ekrana skrolate po vašem web pregledniku, koja je temperatura zraka, vlaga te atmosferski pritisak informacije su koju su vam na dohvat ruke, te tako vašoj baki možete objasniti da ju boli glava zbog prevelikog tlaka. Senzore na stranu i pogledajmo što to skrivenog, a korisnog donosi vaš novi S4.

Print

  • (Air Gesture) – prepoznaje pomicanje ruke korisnika koristeći infracrvene zrake. Služi za pomicanje preglednika gore dolje.
  • (Direct Call) – prepoznaje kada uređaj prislonite na svoje uho koristeći također infracrvene zrake. Služi i za automatsko pozivanje korisnika kada primite sms od njega.
  • (Smart Rotation) – detektira rotaciju uređaja koja se mjeri na temelju tri sjecišta
  • (S Health: Walking Mate) – detektira pokrete uređaja i mjeri koliko ste kilometara prošli
  • (Digital Compass MAP) – Kompas. Detektira intenzitet magnetskog polja
  • (S Helath: Comfort Leve)
  • (S Health: Walking Mate) – identificira atmosferski pritisak
  • (S View Cover) – Prepoznaje je li cover otvoren ili ne
  • RGB Light Sensor (Samsung Adapt Display) – Mjeri intenzitet crvenog, zelenog, plavog i bijelog izvora. Ima 4 ručna i 7 automatskih podešenja slike.

Zavidna hrpa senzora, žiroskopa, akcelerometra, barometra, neke od stvari viđene i na S3, ali i na drugim uređajima, ali ne mogu ne primijetiti da nedostaje senzor donošenja hladne pive dok gledam utakmicu, a iskreno mislim da nisam prezahtjevna osoba.

Pitanje dana je kako svi te skrivene inovacije utječu na trajanje baterije, a ako je vjerovati Samsungu ne previše, jer su iznimno dobro optimizirani. Isto tako S4 posjeduje MCU (Micro Controller Unit), komponentu koja aktivira Aplikacijski Procesor (AP) koji se aktivira samo kada je to zbilja potrebno. Na sve misle ti Koreanci.
Ako je vjerovati GSMAreni S4 je sposoban za 13h53m razgovora (S3 10h15m), 8h42m web surfanja (S3 6h27m) te 10h16m neprekidnog gledanja videa (S3 10h1m), što bi u konačnici iznosilo 63 sata trajanja baterije ako na dan razgovarate 1h, surfate 1h i gledate video 1h, prilično impresivno pogotovo ako znamo da bi Exynos trebao biti sposoban za još više od toga.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s