Basemark X 1.0 – Testirajte grafičke performanse vašeg Android uređaja.

Benchmark programi su jako zanimljiva stvar, i dok će jedni slaviti što su u testu dobili 1FPS više od vas kao da im je rođak iz Švicarske ostavio vilu u nasljedstvo, drugi će na sve to odmahivati rukom i pravdati se kako su za loše performanse krivi developeri same aplikacije, i kako ona ništa ne vrijedi i nije nikakav pokazatelj stvarnih performansi. Zanimljivo je i dok se pojavi program poput ovog gdje vaše performanse možete usporediti s korisnicima na drugim platformama poput iOS-a i WM-a, pravi ratovi tek onda mogu početi, a nama ostalima ne preostaje ništa drugo nego kokice u ruke i držati se po strani.

9815070-1365597823951

Dakle nakon nedavno predstavljenog 3DMark koji je s PC svoj put našao i do Android platforme, već sveprisutnog GLBenchmark 2.7, zatim Epic Citadel na naše uređaje dolazi nam novo ime, Basemark X.

basemark-x-htc-one-galaxy-s4

Gledajući zahtjevnost samih testova Basemark se tako smjestio na vrh, te rezultati od 8.76FPS na Galaxy S4, 7.5FPS na HTC One nisu baš velike brojke. Basemark X koristi vlastiti Unity 4 engine koji je kako stvari stoje za sada najzahtjevniji, barem do pojave GLBenchmark 3 koji bi trebao imati podršku za OpenGL ES3.0 kao i Basemark X. Epic Citadel već dugo nije dobio update i još se uvijek temelji na starom Unreal 3 engine-u, hoće li uskoro stići i update tog benchmark testa sa Samaritan Unreal 3 engine, ili možda Unreal 4 engine za sada ne znamo. Što se tiče 3Dmark podrška za OpenGL ES3.0 za sada nije ni na vidiku.
Dakle svi zainteresirani link vam na dnu, pa krenite s testiranjem.

google-play-logo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s