Google I/O 2013, Nexus 7 i Nexus 4 poboljšani, Android 5 odgođen?

Google I/O zakazan je za 15.svibanj ove godine, što znači ne tako daleko. Pa što nas tamo očekuje i ne očekuje. Prema zadnjim informacijama navodno je novija verzija Androida 5.0 Key Lime Pie odgođena, i trebala bi izaći kroz sljedećih dva-četiri mjeseca, znači negdje tamo u ljeti. Navodni razlog je što i Motorola X kasni, za koju moramo priznati još uvijek nismo sigurni da će uopće izaći, jer sve do sada bile su samo glasine. Isto tako ne znamo hoće li Motorola X biti novi Nexus uređaj čime bi Google trebao odgovoriti na dominaciju Samsunga čija je Galaxy S serija popularnija od samog Android OS.

Google-I-O-13

Drugi navodni razlog odgode je što Google želi pričekati proizvođače da se prebace na zadnju verziju Android OS, jer mnogi to još nisu učinili.
Prisjetimo se, ICS je trebalo godinu dana da naslijedi Gingerbread, dok je prva verzija JellyBean-a došla sedam mjeseci nakon predstavljanja ICS. Ako gledamo sljedeći mjesec kao datum izlaska Key Lime Pie to bi onda bilo razdoblje od deset mjeseci nakon izlaska prve verzije JellyBean-a. Što se povijesti google I/O tiče u 2010 predstavili su Froyo, 2011 Honeycomb, dok je JellyBean predstavljen deset dana nakon njihovog I/O u 2012 godini.

 

googleio2013
Nexus 7 bi tako sljedeći mjesec mogao dobiti update na bolju verziju, o čemu se točno radi za sada ne znamo, glasine kruže da bi mogao doći sa fullHD ekranom.

Nexus 4 bi isto tako prema zadnjim informacijama trebao dobiti update, ali vjerojatnost je da će to samo biti LTE podrška i povećanje interne memorije na 32GB, dok bi cijena staroj verziji od 16GB trebala pasti na $299, naravno cijena je to koja se nas ne tiče previše, jer kod nas vrijede drugi zakoni što se tiče cijena.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s