Nekoliko savjeta kako što bolje iskoristiti vaš Galaxy S4.

Nakon što ste iskeširali poveću sumu novaca za vaš novi gadget iz Samsunga, i sada ste sretni što imate jedan od trenutačno najboljih Android mobitela na našem tržištu, isti taj uređaj možete malo poboljšati uz par naših savjeta koje smo pokupili na netu za vas.

galaxys4

Dakle krenimo redom:

1. Ubrzavanje TouchWizz-a

Pritiskom na vašu Home tipku kod S4 možete zamijetiti određeni lag, i premda ovo nije ništa strašno postoji rješenje kako ga malo ubrzati. Razlog tome je što dvostrukim pritiskom na Home otvarate S-Voice. Ako navedeni ne koristite toliko često da vam se mora nalaziti ovdje nakon što otvorite S-voice u postavkama možete isključiti “Open via the home key” te tako ubrzati proces otvaranja Home screena pritiskom na Home tipku. Ako stvari želite dodatno ubrzati, žrtvujući određene animacije na vašem uređaju. Prva stvar koju trebate napraviti jest uključiti Developer Option, to ćete učiniti tako da odete na Settings – More – About Device. Skrolajte dolje dok ne vidite build number te pritisnite na njega 7 puta kako bi uključili Developer Options. Sada se vratite nazad i u Developer Options pronađete “Window animation scale,” “Transition animation scale” i “Animator duration scale” te sve isključite.

Ostale savjete potražite u nastavku teksta:


2. Smanjite potrošnju baterije

Ovdje isto tako ima nekoliko savjeta kako bi iz vaše baterije izvukli nekoliko % više. U Settings – My Device možete uključiti Power Saving mode, od CPU, Screen pa do HF. Isto tako Data, WiFi, Bluetooth, S Beam, NFC te Air Gesture ili Smart Scroll troše bateriju, pa neke od njih možete isključiti onda kada vam nisu potrebni.

3. Prilagodite Notification Panel

Notification Panel je izvrsna stvar preko kojeg možete u par trenutaka nešto ili uključiti ili isključiti, a pošto navike korištenja uređaja nisu iste dobro je znati da se raspored ikona može mijenjati po vašim željama. U top 5 tako možete staviti ono što najviše koristite, i to tako da dok povučete Notification Panel te s desne strane kliknete na ikonu za postavke.

4. Poboljšajte slike slikane kamerom

Kamera na S4 vjerojatno je među najboljima na Android uređajima za sada, a poboljšati ju možete tako da s tvorničkih 9.6MP i omjera 16:9 rezoluciju podignete na 13MP i omjer 4:3. ISO je još jedna stvar koju možete promijeniti, gledajući da s manjom brojkom dobivate nešto oštrije slike, ali one zbog toga mogu biti i nešto tamnije, na vama je da eksperimentirate

5. Poboljšajte zvuk

Uz Adaptive Display na vašem uređaju imate i Adapt Sound, do samih postavki dolazite preko Settings – My Device – Sound, te na samom dnu pokrenete Adapt Sound, stavite slušalice i odradite minutni test koji će zvuk tj frekvencije prilagoditi onome što bolje čujete.

6. Poboljšajte bijelu boju na ekranu

SuperAMOLED na S4 vjerojatno je najbolji SAMOLED ekran do sada, ali kao i svaki AMOLED ekran troši malo više energije od ostalih kod prikaza bijele boje. Samsung je to riješio donekle s funkcijom ‘Auto adjust screen tone’, a radi se o tome da tamo gdje prevladava većina bijele boje smanjuje svjetlinu ekrana kako bi se uštedjelo malo baterije. Postavke možete naći u Settings – My device – Display – More settings. Sada da napomenem, isključujući ovo dobit ćete svjetliju bijelu boju, a ako ostavite uključenu određenu uštedu baterije, na vama je da odlučite što vam je bitnije.
Eto nadam se da su vam savjeti pomogli, barem u početku dok se ne naviknete na sve funkcije S4, ako imate još koji savjet slobodno ga ubacite u komentar.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s