Samsung Galaxy S4 prodan u 10 milijuna primjeraka, HTC One u 5 milijuna.

Ove godine je HTC napravio uređaj koji puno bolje može konkurirati S4 u prodajnim rezultatima nego što je to prošle godine mogao One X Galaxy S3. U raspravu koji je bolji od ova dva nećemo ulaziti, jer su oba uređaja vrhunska, svaki uz par mana i prednosti u odnosu jedan na drugog. Ono čega smo se htjeli dotaknuti su trenutačni prodajni rezultati, a prema onome što tvrdi Samsung oni su ih od početka prodaje 27.04. uspjeli isporučiti 10 milijuna primjeraka, e sad neki od vas će reći nije isto isporučiti i prodati, čime ste u jednu ruku u pravu, ali Samsungu je svejedno jer su oni za uređaje dobili novac, bez obzira dali možda 4 milijuna od ovih 10 stoje kod operatera na policama ili u skladištima :D.

One S4

S druge strane konkurencija isto ne spava, možda nisu toliko uspješni ali i njihova brojka nije zanemariva. Dakle prema informaciji koju je za Wall Street Journal dao jedan dužnosnik iz HTC kompanije, One je dosegao brojku od 5 milijuna prodanih primjeraka. Dosta je to dobar rezultat nakon mjesec i pol dana prodaje uzmemo li u obzir kašnjenje na tržište zbog problema s nabavkom modula za kameru, te zbog toga ograničenu ponudu. Isto tako cijene uređaja u Europi po mojem mišljenju malo su prevelike možda upravo iz nemogućnosti da se zadovolji zahtjevima. Sljedeći mjesec navodno problemi s isporukom bi trebali biti u potpunosti riješeni jer se konačno fama s isporukom modula riješila te bi se proizvodnja ovog uređaja u lipnju trebala udvostručiti. Isto tako skori izlazak 4.2 JB Androida za ovaj uređaj samo će ga poboljšati, a i najava stock verzije Androida za ljeto neće sigurno štetiti. Kako god možda se HTC s ovim modelom uspije izvući iz krize.

Ako vas pak zanimaju prodajni rezultati Xperie Z oni su se sredinom 4 mjeseca kretali oko 4,6 milijuna, što je isto tako odlično, te je kao i za HTC ovaj model prekretnica za Sony. Nove brojke nemamo ali ne sumnjamo da će se Sony pohvaliti dok stigne do 10 milijuna.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s