Recenzija: H18 Mytab M29-3G

Nakon dva smartphone H192 i X21, Hangar18 nam je sada ustupio na test jedan od svojih tablet uređaja. Točnije radi se o 9” tabletu M29-3G, gdje se iz naziva može zaključiti da se radi o tabletu s 3G modemom, to za vas znači bezbrižno surfanje gdje god da se nalazite jer ste neovisni o Wireless mrežama. Ako nas još do sada niste pratili tj. čitali onda se sada sigurno pitate kakav je to tablet, koja marka, model? U kratko ovdje se radi o uređajima koje Hangar18 prodaje bod svojim brandom H18, više informacija možete pronaći na našim prethodnim recenzijama i na web stranicama Hangara18. Cijena ovog uređaja je 1099,00kn i za tu cijenu nudi sve što vam je potrebno, pa čak i više.

H18 Tab001

Specifikacije:

  • 9“ kapacitivni touch screen, 800x480pxl
  • CPU: MTK 6577/8377 Cortex A9
  • GPU: PowerVR SGX531
  • RAM: 512MB
  • ROM: 4GB
  • Kamera: prednja 0,3MP, stražnja 2MP
  • Baterija: 4000mAh
  • 3G: ugrađen
  • BT,WiFi, G sensor 

DIZAJN

Uređaji s dijagonalom od 9” nisu toliko zastupljeni kao 7” i 10”, pa vam je izgled ovog uređaja na prvi pogled čudan, ali ova dijagonala je optimalna za čitanje e-knjiga recimo na plaži ili surfanje po netu, a da tablet bez problema stane u bilo koju torbu. Naravno da je 7” još bolje mobilan, ali je ekran već možda malo premali za neki dulji rad na uređaju, dok su 10” optimalni za rad, čitanje, surfanje samo što vam s vremenom postanu teški, a i nisu toliko praktični za nošenje sa sobom.

H18 Tab002

Kod ovog uređaja dizajn slijedi sve moderne linije današnjih uređaja ali opet nema nekih prevelikih iznenađenja ili posebnosti. S prednje strane se nalazi 9” ekran koji ima dosta široki bijeli okvir na koje se nastavlja aluminijski srebrni okvir. Osim ekrana s prednje strane nalazi se još kamera koja se može koristiti za video pozive preko Skype-a ili Hangout-a.

H18 tab003

Stražnja strana je kompletna serbrna i izrađena od kombinacije aluminija i plastike. Vanjski rub je plastični, a sama sredina gdje se nalazi veliki ugravirani logo Hangara 18 je izrađena od aluminija. Na tom aluminijskom djelu nalazi se zvučnik u doljnem desnom kutu dok se kamera nalazi gore u sredini.

H18 tab004

Tipke za pojačavanje/stišavanje, zaključavanje otključavanje i utori za sim, microSD, HDMI, USB, punjač nalaze na lijevom rubu tableta tako da vam je sve na jednom mjestu.

H18 tab005

EKRAN

Ekran je na ovome tabletu najveća mana zato što ima vrlu lošu vidljivost pod kutem, boje se samo ispravno prikazuju dok gledate direktno u njega već s malim odstupanjem boje se gube.
Vidljivost pod kutem je jedna mana koja se može zaobići gledanjem direktno u ekran ali druga mana je rezolucija od samo 800×480 piksela, što je za naše HD razmažene oči već premalo za 4.5” smartphone, a kamoli za ekran od 9”.

H18 tab006

Zbog te slabe rezolucije slika je dosta zrnata i sav prikaz i ikone su veoma velike, naravno s nekim drugim launcherom se to može riješiti barem što se ikona tiče ali ostatak aplikacija vam neće dati dojam da radite na tabletu.

H18 tab007

Sam odaziv ekrana je dobar i prati svaki vaš dodir ili „swipe“ prsta tako da s time nećete imati probleme.

KAMERA

Oko same kamere neću puno pisati jer stražnja kamera ima samo 2MP i služi da bi nešto na brzinu poslikali dok tableta već držite ruci, a prednja je VGA koja će poslužiti za video pozive.
Stražnja kamera kod niti jednog tableta ne može biti loša jer po mojem mišljenju uopće nije potrebna, barem za nas normalne ljude. To samo Ameri imaju potrebu slikati s tabletima na raznim koncertima i manifestacijama.

H18 tab010

Ako vas ipak zanima kakva je stražnja kamera kod ovog uređaja pogledajte ove slike.

PERFORMANSE, RAD I BATERIJA

Kao i kod smartphone H192 i X21 tako i ovaj tablet ima čisti Android IceCream Sandwich 4.0.4 bez korisničkog sučelja, jedine preinake se vide na sučelju su ikone u postavkama i drugi launcher koji ima mogućnost odabira tema.

Screenshot_001

Vrlo ugodan i brz rad na ovom tabletu vam osigurava dvojezgreni Cortex A9 procesor na taku od 1.0GHz u kombinaciji s PowerVR SGX 531 GPU koji nema nikakve probleme izvršiti bilo koji vaš zahtjev. GPU više nije među najnovijima ali će vam bez problema pokrenuti i malo zahtjevnije igre, u kojima možda nećete moći potpuno uživati zbog niske rezolucije.

Screenshot_004

S baterijom od 4000mAh ovaj tablet će bez problema izdržati popodnevno izležavanje na plaži, travnjaku, pikniku ili bilo kakvo 7-8 satno druženje s njime. Na početku teksta sam napisao da ovaj uređaj ima i 3G modem pa ako ćete većinu vremena surfati preko 3G mreže onda ćete se morati zadovoljiti i kraćim trajanjem baterije. Ako pak niste neki korisnik koji tableta koristi dok se ne isprazni baterija nego ga koristite u nekoliko navrata dnevno onda možete biti bez punjača neki 2-3 dana s korištenjem od 2-3 sata.

Screenshot_003

Kao što sam već spomenuo sve zahtjeve i radnje koje ćete htjeti ovaj tablet će bez problema izvršiti, jedini problem je niska rezolucija koja će vam malo uskratiti zadovoljstvo korištenja.

Screenshot_002

Da bi vam predočio performanse ovog uređaj izvršio sam naše standardne testove s Antutu, Quadrantom i Vellamo aplikacijom.

ZAKLJUČAK

Vrlo vjerojatno ovaj uređaj neće biti prihvaćen kao neki 7” ili 10” uređaji jer nisu toliko poznati među korisnicima ali ako tražite optimalan omjer veličine i mobilnosti onda je ovaj tablet optimalan za vas. Uz 3G modem ste neovisni o lokalnim wireless pristupnim točkama pa bez problema surfate bilo gdje se nalazite. Već opisana mana ovom uređaju je ekran ali uz vrlo povoljnu cijenu i tome se može malo progledati kroz prste. Tablet je izrađen po narudžbi Hangara18 i cilj je bio da se ovaj uređaj bude dobar i pristupačan prosječnom korisniku ili početniku u svijetu tableta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s