Google službeno predstavio Android 4.3

Google je danas na svojoj press konferenciji konačno i službeno predstavio novu verziju Androida brojčane oznake 4.3 te već dugo nam dobro poznatog naziva Jelly Bean. Većih razlika u odnosu na verziju 4.2 nema, kao što smo mogli i očekivati jer se već duže vrijeme vrte glasine o tome što će novog donijeti, a i sam ROM zadnjih nekoliko tjedana “curi”na sve strane. Prije svega moramo napomenuti da se vizualno malo toga promijenilo ali zato proradilo se na onim stvarima koje su oku nevidljive ali bi se trebale osjetiti u svakodnevnom radu.

Android_4_31

Android 4.2 je već prije donio podršku za višestruke profile na tabletima, dok je Android 4.3 Jelly Bean to još dodatno poboljšao te donosi i neke novosti. Za sve one koji svoj tablet koriste sami ovo ništa ne znači ali za one koji tablet dijele dobro će doći profili koji će nakon što se logirate dopustiti da vidite sve ono što ste dozvolili. Tako drugim korisnicima možete onemogućiti da kupuju aplikacije, ograničiti pristup određenim aplikacijama. Isto tako vaš profil će imati vašu pozadinu, zvono, aplikacije, te sve ostalo, što je dobro u slučaju da recimo vaš tablet dajete na korištenje svojoj djeci kako ne bi imali pristup nekim programima, igrama ili vašim golišavim slikama.


Android 4.3 donosi i podršku za Bluetooth 4.0 s Low Energy modom, koja bi navodno trebala proraditi na uštedi baterije. Isto tako donosi podršku za Open GL ES 3.0 što bi trebalo dati bolju grafiku u igrama, naravno ako ju vaš hardware i software podržava. Isto tako proradilo se i na samoj optimizaciji što bi trebalo donijeti bolje performanse općenito. WiFi će isto tako raditi i nakon što ga isključujete da bi lakše odredio vašu lokaciju onda kada je to potrebno, ali ne brinite moći ćete ga isključiti u postavkama i za stalno.
Android 4.3 sada dolazi i sa svim novim aplikacijama poput Hangout, Maps, Drive, Chrome koje su u međuvremenu doživjele promjene i mogu se već neko vrijeme isprobati.

 

Sto se tiče same dostupnosti vlasnici Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10 i Samsung Galaxy Nexus nadogradnju mogu očekivati već od danas, ubrzo bi trebalo i na ,One i S4 Google Edition dok će ostali malo pričekati.

Oglasi

4 misli o “Google službeno predstavio Android 4.3

  1. Pozdrav svima,
    imam galaxy Nexus (preko VIP-a) međutim update na 4.3 još nisam dobio. Ima li ko info kada bi trebao stići?
    Također, imam problem sa navedenim telefonom, a to je da je zvuk prilikom poziva prilično loš (vrlo tih), pa se nekako nadam da bi sanovim update-om navedeni problem mogao biti riješen.
    Lp

  2. Probao sam i to i nikakav info nisam dobio. Čudno, 4.3 update je vani još od kraja 7. mjeseca i još ništa. Što se tiče onog problema oko jačine zvuka, ima li još netko tih problema i da li se to može nekako riješiti.
    Vidio sam po netu da ima dosta korisnika s navedenim problemom, ali rješenje nisam našao.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s