Predstavljanje Sony Xperia Z1, naši prvi dojmovi.

Dakle kao što vjerojatno većina vas zna koji nas redovno pratite, pogotovo putem Facebook stranice u petak 4. listopada, u zagrebačkoj galeriji Lauba, hrvatskim medijima je službeno predstavljen najnoviji Sonyjev top model Xperia Z1. Samim predstavljanjem službeno je krenula i prodaja u regiji Adriatic koja obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

2013-10-04 17.58.20
Cijena uređaja u slobodnoj prodaji se kreće od 5200,00 do 6000,00 kuna, a što se operatera tiče u ponudi ga za sada ima T-Mobile premda na njihovim stranicama piše da je uređaj rasprodan.

Dakle sada za sve one koji ne znaju same specifikacije uređaja ovdje ih mogu pogledati, a u nastavku teksta pročitajte naš kratak osvrt na sam uređaj, i pogledajte neke slike slikane sa samim uređajem.

Što se samih specifikacija tiče na papiru možemo vidjeti da su vrh ponude, dakle Snapdragon 800 i 2GB memorije svoj posao odrađuju i više nego odlično tako da sam uređaj radi savršeno. Sljedeća stavka do koje dolazimo je kamera. Sony se hvali s jednom od najboljih kamera na smartphone uređajima, i iskreno moramo reći da je poboljšanje u odnosu na Z više nego vidljivo, premda ništa manje od 20.7MP Exmor RS kamere nismo ni očekivali. Nažalost slikali smo samo u zatvorenim prostorima sa slabijim osvjetljenjem, tako da za puni doživljaj same kamere ipak trebamo pričekati test uređaja. Druga stavka je ekran, koji je na Xperia Z bio podložan kritikama. Same činjenice bio je svjestan i Sony te je u Z1 ubacio Triluminos ekran i X-Reality engine. Mjesta kritikama sada neće biti jer ovo je definitivno jedan od najboljih ekrana trenutačno na tržištu, slika je na njemu moramo priznati impresivna. I premda crna boja kao i na svakom drugom ekranu koji nije AMOLED ne može biti tako dobra, sve ostalo je odlično. Vidljivost na suncu nažalost nismo imali prilike testirati.

Screenshot_2013-10-05-17-55-53Screenshot_2013-10-05-17-56-05Screenshot_2013-10-05-17-56-18Screenshot_2013-10-05-17-56-42

Što se tiče samog izgleda uređaja on se nije puno odmaknuo od Xperije Z, premda Z1 zbog aluminijskog okvira sada ima još veći dojam kvalitete, što na sam izgled što na dodir. Negativna strana toga je što je u odnosu na Xperiju Z uređaj dobio i na visini, širini, debljini a i na težini. Nekome će ovo predstavljati problem, ali to je cijena koju plaćate ako želite premium materijale. Kvaliteta zvučnika na Z isto tako je bio jedan od minusa, i premda zbog buke na predstavljanju nismo mogli istestirati zvučnike na Z1, prvi dojam je da su i oni doživjeli poboljšanje. Dakle uz neke male minuse koje možemo dati samom uređaju, drago nam je da su plusevi izraženiji, i da je Sony ispravio sve one greške koje je imao na Z. Više o samom uređaju naravno kada nam isti stigne na test.

Slikano sa Z1:

DSC_0001 DSC_0002-1 DSC_0004

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s