Sony Camera lens QX10 i QX100

Na Sony predstavljanju prošlog petka osim službenog predstavljanja Xperije Z1 bili su još izloženi modeli Sony camera lensa QX10 i QX100 koji su se naravno mogli isprobati. Ali prvo što uopće jesu QX10 i QX100? Pa ovako zamislite si da imate neki jako dobar fotoaparat i da od njega uzmete samo objektiv, leću, senzor i memoriju, e točno to vam je Sony camera lens. Sony je tome još dodao NFC za lako povezivanje sa svim uređajima koji imaju NFC.

qx10-qx100

QX10 je slabiji model koji ima 18MP Exmor R CMOS senzor i 10x optički zoom, povezivanje s uređajima koji imaju NFC je vrlo lagano. Jednostavno uključite QX10 dotaknete svoj NFC smartphone i imate odgovarajuću aplikaciju “PlayMemories” ona se automatski pokreće i možete početi slikati ako slučajno nemate aplikaciju onda će vaš uređaj automatski otvoriti Play Store gdje možete skinuti “PlayMemories“. Smartphone vam služi kao tražilo i daljinski za kameru, moguće je slikati, zoomirati i fokusirati preko smartphone ali sve kontrole se nalaze i na kameri tako da ju možete koristiti i odvojeno. Kamera ima svoju memoriju pa sve sprema u tu memoriju, moguće je odabrati da se svaka slika odmah prebaci na mobitel kada se poslika (kao original ili kao 2MP verzija slike) ili se može preko aplikacije odabrati slike s kamere i kopirati ih na mobitel. Kamera dolazi s posebnim rastezljivim postoljem (slično kao auto držači za mobitele) tako da se mogu učvrstiti na bilo koji mobitel, pa čak i na Note, osim toga Sony je za svoje Xperia uređaje (Z i Z1) napravio posebnu masku na koju se može prikopčati kamera. U nastavku pogledajte slike koje su slikane s QX10:

QX100 je jači model i on dolazi s 20.2MP Exmor R 1.0 CMOS senzorom, Carl Zeiss Vario-Sonnar lećom s otvorom od F1.8 i također 10x optičkim zoom. Korištenje i spajanje kamere je identično slabijem modelu pa se onda ne moram ponavljati nego u nastavku pogledajte slike koje su slikane modelom QX100:

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s