Kia i Hyundai uskoro sa Android navigacijom u svojim automobilima

Imamo Android u našem džepu, na televizorima, i samo je bilo pitanje vremena kad će ga uvesti i u automobile. Tu dolaze Hyundai i Kia koji su najavili da će uvesti Android OS-baziran AVN (audio video navigaciju) sistem u sve nove automobile. Sistem, koji je Kia Motors nazvala UVO 2.0, će biti u novom Soul-u kao standardni AVN sistem. Hyundai će također uvesti isti sistem u novi Genesis, a sve to bi mogli vidjeti već krajem ove godine. Svi njihovi novi automobili objavljeni sljedeće godine će imati taj sistem kao standardnu ili dodatnu opciju.

Hyundai-And-Kia-Go-Android-Kia-AVN-Dashboard-Android-Audio-Video-Navigation-System

UVO 2.0 je povezan sa svim smartphone funkcijama, te daje vlastiti AppStore i mogućnost uporabe multimedije u autu. Također, ovaj sustav je implementirao novu funkciju koja može daljinski upravljati autom kroz WiFi vezu i modem.

Korejski automobili su tako postali prvi u svijetu koji će razviti Android AVN. Kako strani proizvođači također razvijaju ovaj sustav, izgleda da će Android postati jedan od glavnih operativnih sustava za pametne auto AVN sustave.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s