Android 4.4 KitKat službeno.

Nakon što smo službeno predstavili Nexus 5, na red je došla još jedna jako velika novost, Android 4.4 KitKat. Novosti pišemo kako ih saznajemo pa ćemo tekst nadopuniti s vijestima kako dolaze.

unnamed_5

Za sada najbitnije značajke KitKat-a se ističe podrška za slabije uređaje, o čemu smo već pisali. Isto tako sam UI je doživio redizajn što je vidljivo sa slika od prije, ništa ekstremno ali opet dovoljno da se vidi promjena.

Od bitnih funkcija koje dolaze s njim phone aplikacija koja će sada automatski posložiti vaše kontakte ovisno o tome s kim najviše pričate, isto tako kad vas neko zove s nepoznatog broja ona će pokušati pronaći pozivatelja točnije firmu preko Google Maps, ovo za sada funkcionira s firmama koje su svoj broj javno objavile, ne i s fizičkim osobama.

Mobilno printanje je isto tako podržano preko Google Cloud Print i HP ePrint, ili bilo koje druge aplikacije koju proizvođač printera postavi na PlayStore.
Google Drive je isto tako dobio veću integraciju sa samim Androidom, i dozvoljava recimo aplikacijama poput QuickOffice da s njega direktno učitavaju i spremaju fajlove.

O mogućnosti da će i slabiji Android smartphone uređaji moći pokretati KitKat smo isto pisali, što je i potvrđeno. navodno je Google drastično smanjio potrošnju memorije kod samog OS a i kod aplikacija poput YouTube i Chrome, što ne znači samo da će KitKat raditi dobro na uređajima s 512MB memorije, nego će raditi i puno bolje na onima sa 1GB, 2GB i više.

KitKat je dobio i takozvani “immersive mode” koji omogućuje da prilikom recimo čitanja knjige, gledanja filma s ekrana maknete sve pa i tipke kako bi imali full-screen mode.

To su samo neke od novosti koje nam donosi KitKat, ako vas zanima sve novog što donosi na Android Developer stranici su detaljno opisali sve nove mogućnosti.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s