Android 4.4 trebao bi raditi na slabijim uređajima, konzolama, televizorima, satovima, Google naočalama.

Da bi KitKat trebao biti optimiziran i za uređaje sa 512MB memorije priča se već dugo, a sada se te glasine čine sve više točnima. Naime prema procurjelom dokumentu Google je radio na optimizaciji svojeg Androida i za slabije uređaje. Znači li to da će se proizvođači sada odlučiti sve svoje uređaje nadograditi na Android 4.4 koje zbog izgovora da je software preslab do sada nisu, vrlo vjerojatno ne, ovo vjerojatno znači da će ubuduće low-end uređaji sa 1GHz procesorima i 512MB ili 768MB memorije dolaziti s Android 4.4, naravno opet ako sami proizvođači uređaja imaju namjeru napraviti ovako nešto.

Android_KitKat_large_verge_medium_landscape

KitKat bi osim ove optimizacije trebao donijeti i podršku za geomagnetic rotation vector, step detector i step counter, senzori koje koriste pametni satovi, takozvani SmartWatch (jedan takav bi trebao predstaviti i Google).
Uz to NFC će doživjeti isto tako neke promjene i od sada omogućiti developerima da naprave programe koji će ljudima omogućiti plaćanja preko NFC-a, ulaženja u zgrade gdje su do sad trebale sigurnosne kartice, plaćanja u javnom prijevozu i sve ostalo.

Bluetooth će isto tako doživjeti lagani “boost” te bi sada trebalo biti omogućeno spajanje sa gamepadima, tipkovnicama, miševima, auto-radiom i svim ostalim čudima koje rade na Bluetooth.

Dakle ovo su za sada sve glasine i još trebamo pričekati da ih Google sve službeno potvrdi.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s