Android i Samsung i dalje dominiraju, uređaji s velikim zaslonima sve popularniji.

Prema rezultatima istraživanja koje donosi IDC koji se odnosi na treći kvartal 2013 vidljivo je da Android i dalje drži dominantnu poziciju s 81% tržišnog udjela. Sljedeći na tablici je iOS sa 12.9% koji ne da razmišlja o tome kako uloviti Android nego kako održati drugo mjesto, jer treći Windows Mobile premda ima samo 3.6% tržišnog udjela ima porast isporučenih uređaja u odnosu na prošlu godinu za 156%.

Samsung-Android-logo

 

Još jedna zanimljivost je da je isporuka uređaja s ekranom od 5″ ili više inča ali opet ne više od 7″ jer u tu domenu spadaju tableti, udio je s prošlogodišnjih 3% porastao na 21%, a druge godina s obzirom na trenutačni trend može rasti još i više. U nastavku teksta ostale zanimljivosti.

 

Localystics-reserach-1

Kako Android dominira tržištem koje je vezano za OS tako Samsung dominira tržištem Androida. Samsungov udio iznosi ogromnih 63%, te ga prate HTC sa 6.5%, LG sa 5.9%, Sony sa 5.6% i Motorola sa 5%. Razlog tome definitivno leži u činjenici da su se ostali nažalost probudili tek ove godine i uključili u Android igru onako kako treba. Zanimljivo će biti vidjeti godišnje izvješće, te razvoj situacije sljedeće godine.

idc-phones-q3-2013-1384269099 (1)

 

Ako ćemo u fokus staviti samo tržište smartphone uređaja impresionira podatak da u top 10 uređaja Samsung ima svojih 8 uređaja iz Galaxy serije, gdje je daleko najprodavaniji Galaxy SIII. Jedini koji su se našli u top 10 uz Samsung Galaxy seriju su HTC One i Motorola Droid RAZR.

Localystics-reserach-2

 

Pogledamo li tržište tableta Samsung ovdje zauzima 52.9% u top 10 i jedini koji mogu ugroziti njihovu Tab seriju su Nexus i Kindle serija tableta.

Localystics-reserach-3

Oglasi

Jedna misao o “Android i Samsung i dalje dominiraju, uređaji s velikim zaslonima sve popularniji.

  1. Povratni ping: AndroidHrvatska: Tjedni pregled (11.11. – 17.11.2013.) | AndroidHrvatska

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s