Android mobilna pristupna točka

Osim što smo hrvatski portal s novostima iz Android svijeta mi odgovaramo i na vaša pitanja i pokušavamo vam pomoći što bolje moguće. Iz tog razloga pokrenut ćemo serijal kratkih uputa aka tutorijala kako se što radi na Android uređajima. Ti naši tutorijali neće biti vezani jedni za druge i pokušati ćemo ih pojednostaviti što bolje moguće.
Danas ću vam u pokazati kako u nekoliko koraka od vašeg Android uređaja napraviti WiFi pristupnu točku za druge uređaje, jedini uvjet je da vaš uređaj ima SIM karticu, data vezu preko operatera i poželjno neki od internet paketa koji nude operateri.

Best-Android-WiFi-Tether-App2Sigurno ste se našli u situaciji da imate sa sobom laptop ili tablet, a da baš niti jedan WiFi oko vas nije otključan tj bez šifre, e ako imate Android uređaj s postojećom data vezom od operatera i verzijom Androida 2.2 ili veću onda vam od sada i takva situacija ne predstavlja problem. Na Androidu je vrlo jednostavno postaviti WiFi mobilnu točku preko koje se možete spojiti s bilo kojim drugim uređajem preko WiFi i pristupiti internetu.

Prvo uđite u postavke na svojem uređaju i pod “Bežično povezivanje i mreže”  odaberite “Više” to vas dovodi do sljedećeg izbornika gdje odaberete “Mobilna pristupna točka”.

Korak01 Korak02

Nako što ste odabrali “Mobilna pristupna točka” otvara vam se izbornik kao na donjoj slici, ovdje morate prvo staviti kvačicu na “Prijenosna Wi-Fi pristup. točka”, a zatim odaberete “Postavke prijen. Wi-Fi prist. točke”. Sada se nalazite u izborniku gdje možete postaviti naziv i lozinku vaše WiFi mreže, a da bi to učinili odaberite “Konfig. Wi-Fi pristupne toč.”

Korak03Korak04

Tu vam se otvara “pop-up” prozor u kojemu možete postaviti ime WiFi mreže po želji kao i lozinku. Lozinka i nije obavezna ali ako se nalazi na nekim javnim površinama gdje se kreće puno ljudi svakako vam preporučujem da ju postavite. Ovisno o uređaju ali većinom je ta lozinka u WPA2-PSK enkripciji pa zahtjeva minimalno 8 znakova. Na kraju kada sve postavite, na drugom uređaju s kojim se želite spojiti jednostavno pronađite vašu novu WiFi mrežu, upišite lozinku i možete surfati.

Korak05Evo nadam se da sam nekima od vas pomogao i da ste naučili nešto novo, samo bi htio napomenuti da ovisno od proizvođača nazivi pojedinih izbornika mogu biti različiti od ovih gore koje sam ja naveo ali bi trebali biti vrli slični ili se nalaziti na istom mjestu. Još bi vas samo htio upozoriti da ako imate više uređaja WiFi uređaja spojeno na vaš Android onda je moguće da ćete puno prije potrošiti vaš data paket, pa zato pripazite na to.

Oglasi

3 misli o “Android mobilna pristupna točka

  1. Povratni ping: AndroidHrvatska: Tjedni pregled (18.11. – 24.11.2013.) | AndroidHrvatska

  2. Povratni ping: Kako ograničiti mobilni data promet na vašem Android uređaju | AndroidHrvatska

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s