Smart watchevi su OUT, stiže Smarty Ring

Poznato je da mobilni uređaji napreduju munjevitom brzinom barem što se hardware-a tiče, veći ekrani, bolje kamere, quad-core, octa-core i sve to skupa što čini high-end uređaje. Zbog  toga se proizvodi i sve više dodatne opreme poput, maski, slušalica, torbica, smart watch i pametnih prstena, da dobro ste pročitali pametnih prstena. Očito da su Smart watchevi već preveliki, glomazni, ružni i sada su već prošlost pa nam je potrebna nova vrsta pametne dodatne opreme, a to je naravno Smarty Ring.

Smarty-Ring-AA-645x350Smarty Ring je još jedan u nizu takozvanih  crowd funding proizvoda koji pomoću stranica poput Kickstartera skupljaju novac za finalni proizvod i proizvodnju istog. Tako je i ovaj Smarty Ring trenutno samo koncept ali je skupio već preko 300 000 dolara što je 260 000 dolara više nego što im je bilo potrebno, prema tome ovaj uređaj bi trebao svakako krenuti u proizvodnju. Čak bi prvi primjerci ovog uređaja trebali stići na kućne adrese kupaca u travnju iduće godine.

Smarty Ring bi trebao imati mali LCD ekran na kojem je moguće prikazati sat ili što se trenutno događa na vašem mobilnom uređaju. Tako možete vidjeti tko vas zove, od koga ste dobili SMS, WhatsApp ili mail a bez da iz džepa vadite vaš mobitel, tablet, phablet. Smart Ring se na vaš uređaj spaja pomoću Bluetooth 4.0 i ima na sebi tri tipke pomoću koji se možete javiti na poziv, odbiti poziv, nazvati unaprijed odabrani broj, pokrenuti kameru i upravljati muzikom. Još jedna od funkcija je praćenje i pronalaženje uređaja na koji je Smarty ring spojen, naravno to radi samo u krugu od 30 metara tj. u dosegu Bluetooth signala. Ovaj pametni prsten bi trebao izdržati puna 24 sata sa svojom malom baterijom od 22 mAh koja se puni preko bežičnog punjača koji dolazi u paktu s prstenom. Cijena prstena na stranici za prikupljanje novaca bila je $175, a kada krene u prodaju trebala bi biti $275. Vrlo zanimljiva ideja ovaj Smarty Ring samo je pitanje koliko je to stvarno korisno i potrebno.

Oglasi

Jedna misao o “Smart watchevi su OUT, stiže Smarty Ring

  1. Povratni ping: AndroidHrvatska: Tjedni pregled (09.12. – 15.12.2013.) | AndroidHrvatska

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s