Viber je prodan za 900 milijuna dolara

Japanska kompanija Rakuten, kupiti će poznatu aplikaciju Viber kako bi proširila svoje poslovanje. Rakuten je japanska najveća internet trgovina nudeći razne servise od online shopping centra do putničkih usluga i web-bazirane banke te jedna od najvećih svjetskih kompanija što se tiče prodaje. Godinama se pokušavaju suprostaviti sve većem tržištu kod kuće i sve slabijoj prodaji, a Viber je idealna stvar pošto je to 280 milijuna jaka globalna baza kupaca koja je ključ za njihovo poslovanje.

Viber je aplikacija koja je napravljena od strane tvrtke Viber Media sa sjedištem u Cipru, a s razvojnim centrima u Bjelorusiji i Izraelu. Ovu mobilnu aplikaciju je osnovao izraelsko-američki biznismen Talmon Marco koji je na konferenciji rekao da će akvizicija pomoći Viberu da postane platforma za digitalni sadržaj, a ne samo pružanje besplatnih glasovnih poziva i poruka.

Oglasi

2 misli o “Viber je prodan za 900 milijuna dolara

  1. Povratni ping: AndroidHrvatska

  2. Rakuten je u Europi i digitalna TY i videoteka on-demand kao u Njemačkoj i Italiji. Možese i kod nad primiti preko hbrowsera. Rakuten.tv

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s