KitKat u laganom rastu, FroYo se i dalje neda

Google je objavio svoje podatke o postotku Android verzija koje su prošli mjesec pristupile Google Play Store-u. Vidljivo je da i dalje tom tablicom dominira Jelly Bean sa svojim reinkarnacijama (4.1, 4.2 i 4.3) i to ukupno s 62% što je rast od 3.5% u odnosu na prošli mjesec. Android KitKat 4.4 još uvijek zauzima vrlo mali postotak od 2.5% što je rast od samo 0.7% u odnosu na prvi mjesec. Nadamo se da će sada nakon MWC tj. kada svi ti uređaji koji su tamo bili predstavljeni krenu u prodaju ubrzati porast KitKat-a. Još je zanimljivo da prastara verzija Android 2.2 FroYo još uvijek ima postotak od 1.2%, a predstavljena je još davne 2010. godine.

android rasprostranjenost

7 misli o “KitKat u laganom rastu, FroYo se i dalje neda

  1. Netreba mi još kitkat kad ne podržava flash player a html5 je još uvijek beskoristan na puno meni važnih stranica.Dokad taj apsurd.Držim se ja Jb 4.1.2

    • Podrška za flash player je ukinuta još s Androidom 4.0 ICS, tako da niti JB 4.1.2 nema flash playera, ali su neki proizvođači sa svojim korisničkim sučeljem omogućili flash na novijim verzijama Androida, a i neki browseri podržavaju flash sami po sebi. Tako da vam je svejedno da li imate 4.0 4.1 ili 4.4 ako imate flash sada vrlo vjerojatno ćete ga imati i sa 4.4. U slučaju da ne, postoji hrpa rješenja na netu kako se flash može pokrenuti na novijim Android verzijama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s