Philips u Europu stiže s TV uređajima baziranim na Androidu

Već je dulje vremena poznato da je Android jako dobra platforma za skoro sve što danas ima nekakav ekran, što su još prije godinu dvije zaključili i Kinezi koji su počeli prodavati Android TV stikove pomoću koje ste mogli imati Android na bilo kojem TV-u. To je vrlo dobro funkcioniralo jer s novim verzijama Androida (4.0+) imate podršku za stikove, USB hubove, tipkovnice i sve što vam je potrebno da na vašem velikom ekranom koristite multimediju i surfate netom.

philips-8800

Već je više proizvođača najavilo da će proizvoditi TV uređaje koji će biti bazirani na Android operativnom sustavu, no do sada još niti jedan nije izbacio neku svoju seriju s Androidom. Sada se Philips oglasio i očito želi biti brži od konkurencije jer u Europu uskoro stiže s nekoliko uređaja iz serije 8800 koji će za osnovu koristiti Android 4.2.2. Iako će sučelje biti kompletno izmijenjeno i prilagođeno ekranima od 48 do 55” pa samim tim neće biti slično ostalim Android uređajima, bez problema ćete moći uživati u svim prednostima koje nudi Android. Tako će vam biti dostupni svi Google Play servisi među kojima su Music, Video i PlayStore kao i Youtube.

Philips tvrdi da će svoje TV uređaje opremiti s quad ili hexa-core procesorima i dovoljno dobrom grafičkom jedinicom tako da ćete bez problema igrati i najnovije igre direktno na vašem TV-u u fullHD ili čak i u ultraHD rezoluciji. Glavno kretanje kroz izbornik će se odvijati pomoću daljinskog upravljača ali nitko vas ne sprječava da vi koristite neku bežičnu tipkovnicu i miš. Ovi uređaji bi u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj trebali biti dostupni u drugom kvartalu ove godine, znači kroz nekih mjesec do dva.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s