nVidia Shield Tablet, pokušaj osvajanja Android gaming scene?

Pisali smo prošli tjedan kako nVidia unatoč lošem uspjehu SHIELD-a radi na novoj konzoli koja je bazirana na Android operativnom sustavu. Danas su najavili 8” Shield tablet za koji se može kupiti odgovarajući gamepad, te smatraju da bi na takav način mogli bolje proći nego s prethodnikom jer se ipak radi o normalnom tabletu s vrlo dobrim performansama.

Shield tablet 01

nVidia nam je poznata po grafičkim karticama za računala i po pokušajima mobilnih čipseta iz svoje serije Tegra. Iako sam čipset nije loš (niti jedan od samog početka) nikako ne može ozbiljno zaprijetiti Samsungu, Qualcommu i kompaniji. Zbog toga je nVidia krenula u vlastitu proizvodnju uređaja koji će naravno koristiti Tegra čipset.
Shield tablet 02

Ono što bi nas trebalo privući da kupimo ovaj tablet je novi Tegra K1 SoC koji ima četiri A15 jezgre na taktu od 2.2 GHz, Kepler GPU s 192 jezgre, 2GB RAM i naravno 8” IPS LCD ekran rezolucije 1920×1200 piksela. Osim sirovih specifikacija Shield tablet će vam omogućiti “streamanje” igara s računala na tablet ili na bilo koji ekran na koji je spojen tablet tako da niste obavezni sjediti pred vašim računalom da bi igrali vama omiljenu igru.
Shield tablet bi u Europi treba biti dostupan sredinom kolovoza i to po cijeni od $299 za 16GB WiFi verziju i $399 za 32GB WiFi+4G. Ako zanemarimo mogućnost “streamanja” što nam Shield tablet nudi više od ostalih high-end tableta? Mislim da nVidia neće niti ovaj put uspjeti u svojem pokušaju da uzdrma već dobro ukorijenjenu Android scenu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s